Van School naar Werk

Binnen de ‘van school naar werk’ trajecten focust Maratan zich op de plaatsing van scholieren en studenten met een vluchtelingenachtergrond in een leerwerkplek bij een werkgever.

Deze leerwerkplek kan de vorm hebben van Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) of een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL).

Van Uitkering naar Werk

Maratan biedt op maat gemaakte trajecten aan afhankelijk van de persoonlijke en professionele situatie van statushouders die een uitkering hebben.

De trajecten bestaan uit Werk Fit – waarbij de cliënt klaar wordt gestoomd om vervolgens op zoek te gaan naar een baan of uit Begeleiding naar Werk – waarbij de cliënt actief aan een baan wordt geholpen.

Van Werk naar Werk

Voor kandidaten die al werk hebben, maar op zoek zijn naar een andere baan of binnen hun baan een stap omhoog willen, biedt Maratan een speciaal soort traject aan.

Dit traject bestaat uit Job Coaching waarbij de cliënt gecoacht wordt op het gebied van zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Op dit moment zijn wij met name in gesprek met partijen in de sectoren Gezondheidszorg, IT, Logistiek en Techniek.

1
Direct contact

Neem contact met Jacco (jacco@maratan.nl) op over cliënten die bij jouw gemeente in een traject geplaatst dienen te worden.

2
Snel aanpak

We zullen binnen een week reageren om te kijken of wij de cliënten kunnen plaatsen in een traject en tegen welke voorwaarden.

3
Aan de slag

Hierna gaan wij actief op zoek in ons netwerk van coaches en trajectbegeleiders om de cliënten te begeleiden.